KONSUMENTENS RÄTTIGHETER VID RESA

Oftast går allt bra på en resa och transportmedel och hotellbokningar fungerar som de ska med ibland blir det dock tyvärr fel av en eller annan anledning och då är det bra att känna til vad som gäller och var man ska söka efter information om dina rättigheter som resenär.

- DINA RÄTTIGHETER NÄR DU FLYGER

Vilka rättigheter har du som resenär när du reser med flyg. Här får du tips hur du undviker problem samt vilka rättigheter du har vid tex inställda flyg, förseningar och problem med ditt bagage.
Läs mer »


- RÄTTIGHETER VID CHARTER- OCH PAKETRESOR

Det finns en mängd rättigheter som gäller för dig när du köper en paketresa. Rättigheter (och skyldigheter) regleras såväl av lagstiftning men även av en överenskommelse mellan Konsumentverket och paketresebranschen.
Läs mer »


- RÄTTIGHETER NÄR DU ÅKER TÅG

Regler för tågresenärers rättigheter finns i en EU-förordning och gäller därför inom hela EU. Regler anger ett minimum av rättigheter och skydd som varje medlemsland måste ha. Många tågföretag har dock bättre skydd än EU-förordningen anger.
Läs mer »


- RESENÄRENS RÄTTIGHETER VID BUSSRESA

När du väljer att åka med buss så är det bussbolagets egna regler siom gäller, dvs det finns inga generellt lagstiftning eller EU-regler. Trots detta finns det vissa grundläggande rättigheter som bussbolaget måste ge dig.
Läs mer »


- VILKA RÄTTIGHETER GÄLLER VID BOKNING AV BOENDE

Det finns en mängd regler som skyddar dig när du hyr semesterboende. För att minska risken för problem när du hyr stuga eller lägenhet i Sverige är det bra att känna till vad som gäller. Du bör också tänka på att du både har rättigheter och skyldigheter när du hyr.
Läs mer »


- INFORMATION OM RESEGARANTI

Sedan en tid tillbaka måste alla företag som säljer paketresor (eller liknande) betala in en resegaranti. Resegarantin ska fundera som ett skydd för resenären om en resa avbryts eller ställs in. Innan du köper en paketresa kan det vara en god idé att kontrollera om ditt reseföretag har betalat in pengar för resegarantin.

 Läs mer »

Många förstör sin semester genom att göra för mycket medan de gör ingenting.
Om Barnreseguiden.se
Alla artiklar och texter på Barnreseguiden.se är skrivna av barnföräldrarna Per och Kairi som båda älskar att resa. Vi har under många år haft förmånen och möjligheten att resa mycket. Efter att vi fått våra barn... Läs mer >>

Kontakt
E-mail: barnreseguiden@smalltraveller.eu
Telefon: 08-50164002

Länkar
Länkar till andra bra sajter >>
Legal rekvisita
Barnreseguiden.se ägs av
Smalltraveller OÜ  (reg nr 12119060)
Supluse pst 5-3
11911 Tallinn
Estland