SPARA PENGAR - KÖP RÄTT BILJETT

Efter avreglering av bla luftrummet och järnvägar har valmöjligheterna att välja transportör ökat markant. Genom ökande användning av internet har resenärerna på egen hand möjlighet att hitta ett bra och billiga transportsätt. Svårigheten idag ligger i stor utsträckning att få överblick över och jämföra alla möjligheter och att på ett lättförståligt sätt ta reda på vad man egentligen köper och vad slutpriset, inklusive alla tillägg, blir.

TIPS HUR DU FÅR BILLIGARE RESOR

Sista minuten: Många charterbolag och bokningssajter sätter ned priset på resor om avgångsdatum närmar sig och resan är osåld. Kan man åka med kort varsel och är flexibel vad gäller resmål så finns här stora pengar att spara.

Sökmotorer: Det finns idag en mängd söksidor som erbjuder dig att hitta billiga resor. Det är en bra idé att prova några stycken för att få lägst möjliga tid. Tänk även på att priserna kan ändras snabbt både upp och ner.

Lågprisflyg: Det finns möjlighet att köpa en billigare flygresa med sk "lågprisflyg". Man bör dock vara mycket observant vad priset innefattar och kanske ännu mer vad som inte ingår utan måste köpas till. På många lågprisbolag betalar man extra för bagage, mat, bokning av säten, manuell incheckning etc. Ofta är det både svårare och dyrare att gör eventuella ombokningar. Som småbarnsförälder måste man kontrollera om man måste betala extra för tex barnvagn och om något bagage ingår i barnbiljettens pris.

Kombinationsresor: För att hålla nere resekostnaderna kan man även hålla utkik efter kombinationsresor, dvs där mer än en sak ingår. Det kan vara tex kombination av flyg och hyrbil eller flyg och hotell eller tåg och hyrbil. Detta kan i många fall ge lägre totalkostnad än att köpa de olika delarna separat.
All-inclusive: En allt populärare resform är all-inclusive, dvs en resa där transport, boende, mat och i de flesta fall även dryck ingår. Dessa paket blir oftast billigare än att köpa varje del separat. En nackdel är att upplevelsen att prova på olika restauranger begränsas om man väljer att endast äta på sitt hotell.

Tågluffarkort: Om man vill resa mycket med tåg i tex Europa finns det förmånliga tågluffarkort för hela familjen. Dessa ger, med viss begränsning, fria resor i de flesta europeiska länder. Du kan läsa mer om detta på Interrail ».

Tåg och buss: Om tiden och resmålet tillåter är det oftast billigare att åka tåg och buss istället för egen bil eller flyg. Barn åker oftast till kraftigt rabatterade priser. Liksom för flyget så är priserna differentierade för olika veckodagar och tid på dygnet.
Medan man funderar på vad man ska göra kan man slå sig ner och sjunga en visa.
(Nalle Puh / A A Milne)
Om Barnreseguiden.se
Alla artiklar och texter på Barnreseguiden.se är skrivna av barnföräldrarna Per och Kairi som båda älskar att resa. Vi har under många år haft förmånen och möjligheten att resa mycket. Efter att vi fått våra barn... Läs mer >>

Kontakt
E-mail: barnreseguiden@smalltraveller.eu
Telefon: 08-50164002

Länkar
Länkar till andra bra sajter >>
Legal rekvisita
Barnreseguiden.se ägs av
Smalltraveller OÜ  (reg nr 12119060)
Supluse pst 5-3
11911 Tallinn
Estland