SPARA PENGAR - RÄTT TIDPUNKT FÖR RESAN

Att resa vid rätt tidpunkt kan sänka priset för din resa rejält. Ofta räcker det med någon eller några veckors förskjutning. Om man har barn i skolålderna kan det dock vara svårt att komma loss på udda tider. För att spara pengar på tidpunkten på resan kan du tänka på följande:

NÄR ÄR DET BILLIGARE ATT RESA

Åk utanför högsäsongen: En del turistmål har väldigt högt tryck under en kort del av året, sk högsäsong. Då stiger alla priser på resor och boende. I många fall ökar även restaurangerna sina priser under denna period. Om man har möjlighet, kan det vara en kostnadsbesparande idé att åka utanför säsongen. Kanske man får räkna med någon dag med lite sämre väder men å andra sidan kan de sparade pengarna användas för att betala en del av en kommande semester.

Undvik svenska skolloven: Om möjligt bör man undvika att resa på skolloven. Om man måste åka under skollov så är det normalt lite billigare just när skolorna har slutat eller just innan de ska starta igen.

Lokala helgdagar och skollov: Om man reser tex i egen regi kan det vara bra att kontrollera när det land man avser att besöka har stora helgdagar eller skollov. I många länder höjs priserna på bland annat boende rejält.

Veckoslut eller inte: Att resa på eller omkring veckoslut kan både göra resan billigare och dyrare. Vissa destinationer har mycket affärsresande i veckorna men försöker att fylla hotell på helgerna. Likaså kan man få rabatter på tex hyrbilar över helger. Andra destinationer lever upp just under helgerna med högre priser som följd.

Mindre atraktiva restider: Mycket av normalt resande följer mönster där vissa tider på dygnet eller i veckan har lägre resande än andra. Genom att försöka att göra sin resa (transport) under denna period kan man sänka sin reskostnad med billigare biljetter.
Man reser jorden runt på jakt efter det man önskar och hittar det när man kommer hem.
Om Barnreseguiden.se
Alla artiklar och texter på Barnreseguiden.se är skrivna av barnföräldrarna Per och Kairi som båda älskar att resa. Vi har under många år haft förmånen och möjligheten att resa mycket. Efter att vi fått våra barn... Läs mer >>

Kontakt
E-mail: barnreseguiden@smalltraveller.eu
Telefon: 08-50164002

Länkar
Länkar till andra bra sajter >>
Legal rekvisita
Barnreseguiden.se ägs av
Smalltraveller OÜ  (reg nr 12119060)
Supluse pst 5-3
11911 Tallinn
Estland