packa till barnsemestern

Att packa inför en resa med barn är ett val mellan alla saker som kan vara bra och ha och hur mycket man kan / får ta med sig. Man måste också överväga hur mycket man vill bära på.  Nedan hittar du tips om att packning. I sektionen "Att ta med" hittar du dels tips om smarta produkter på resan och i sektionen "packlistor" finns checklistor att använda när du planerar din packning.


vad ska med - planera din packning


I vad ska man packa?: Väskan som väljer beror naturligtvis av resans längd och beskaffenhet. En generell regel, när man reser med barn, är att en ryggsäck är att föredra framför resväskor. En ryggsäck gör att man har händerna fria.

Vad ska man packa: Vad man ska och vill ta med beror av resans längd, barnens ålder, vart man åker och egna prioriteringar. Normalt sett så behöver man fler och mindre saker till yngre barn är men färre och större saker till äldre barn. När barnen blir äldre slipper man dock att ta med sig barnvagn. Du hittar listor med vad man kan ta med sig på din resa under sektionen packlistor ».

Hur många väskor?: När du väljer hur många väskor du ska packa i är det klokt att tänka på att du inte har för många saker att hålla reda på. Om du och ditt barn reser med en väska, ett handbagage, en barnvagn och ett handbagage så har du redan 4 väskor och ett barn att hålla reda på! För att undvika kaos i en gemensam väska är ett tips att packa i olikfärgade packpåsar. Varje familjemedlem har sin egen färg. Packpåsar hittar du i tex frilufts- och sportbutiker.

Packa barnvagn: Om du ska flyga måste du checka in din barnvagn. Då bagage i många fall behandlas rätt tufft är det bra om du skaffar en transportväska till din barnvagn. De flesta stora märken säljer speciella transportväskor.

När ska man packa: Ta fram det du tänker ta med dig i god tid före avresa. Varje dag innan avresa försöker du att plocka bort något som du kan undvara. Detta gör att du slipper att bära så mycket.

Handbagaget: Alla flygbolag har regler vad som gäller för ditt handbagage beträffande vikt och storlek. Det finns också saker som du inte får packa i handbagaget tex knivar, saxar och mer än 100 ml vätska. Det finns undantag för vätska om du flyger med barn. Kontrollera på ditt flygbolags hemsida innan du packar ditt handbagage.

I handbagaget bör du ha mat, dryck och snacks till barnet i väl tilltagen mängd för att klara av eventuella förseningar. Här packar du bla ombyteskläder till barnet och dig själv, underhållning, blöjor och hygienartiklar. Det är också bra med ett litet reseapotek i handbagaget. Du hittar mer information om innehållet i handbagaget under sektionen packlistor »

Om Barnreseguiden.se
Alla artiklar och texter på Barnreseguiden.se är skrivna av barnföräldrarna Per och Kairi som båda älskar att resa. Vi har under många år haft förmånen och möjligheten att resa mycket. Efter att vi fått våra barn... Läs mer >>

Kontakt
E-mail: barnreseguiden@smalltraveller.eu
Telefon: 08-50164002

Länkar
Länkar till andra bra sajter >>
Legal rekvisita
Barnreseguiden.se ägs av
Smalltraveller OÜ  (reg nr 12119060)
Supluse pst 5-3
11911 Tallinn
Estland