personlig hälsa - förbered familjen inför resan

Inför din resa med barn bör du tänka på vaccination och hälsa. Här hittar du en checklista inför barnsemestern. Det går aldrig att helt undvika risk för att bli sju under en resa. Kroppen utsätts för nya miljöer och bakterier i blad annat mat. Även flygplanens fläktsystem är en av de vanligaste smittkällorna för luftburna sjukdomar.


att tänka på innan du åker iväg

Vaccinering: Ett bra sätt att skydda dig och dina barn mot en del vanligare "resesjukdomar“ är att vaccinera sig. Det finns dels långtidsverkande (för vissa sjukdomar) där man har skydd under många år och dels vaccinering som kontinuerligt måste göras. En del vaccinationer måste tas under en längre period innan avresa. Mer information om vaccinering hittar under sektionen vaccinering ».


Förebyggande profylax: För att skydda både dig och barnen mot vissa sjukdomstyper kan man ta profylax. Detta gäller framför allt malaria och kolera. 

Goda bakterier: För att stärka kroppens motståndskraft och minska risken för "turistmage" kan det vara bra att äta goda bakterier. Mer information om detta hittar du under sektionen magsjuka ».

Hälsokontroll: Om du skall ut på en längre resa eller en fysiskt ansträngande resa kan det vara en idé att göra en hälsokontroll innan avfärd. Om du har spädbarn eller barn under 3 år kan det oavsett resans längd vara bra att göra en hälsokontroll. 

Tandläkarundersökning: Om du skall ut på en längre resa eller en fysiskt ansträngande resa kan det vara en god idé att göra en tandläkarundersökning innan avfärd.

Om Barnreseguiden.se
Alla artiklar och texter på Barnreseguiden.se är skrivna av barnföräldrarna Per och Kairi som båda älskar att resa. Vi har under många år haft förmånen och möjligheten att resa mycket. Efter att vi fått våra barn... Läs mer >>

Kontakt
E-mail: barnreseguiden@smalltraveller.eu
Telefon: 08-50164002

Länkar
Länkar till andra bra sajter >>
Legal rekvisita
Barnreseguiden.se ägs av
Smalltraveller OÜ  (reg nr 12119060)
Supluse pst 5-3
11911 Tallinn
Estland