PÅ FLYGPLATSEN - ATT VÄNTA MED BARN

Oftast kan väntetiden på flygplatsen kännas lång men det finns många saker man göra som både kan vara underhållande och praktiska. På flygplatser finns normalt bra med utrymme och det kan vara bra att "busa av" barnen innan man går ombord. Utnyttja väntetiden såväl till roliga som praktiska saker. Här hittar du tips om att göra tiden på flygplatsen så rolig och trevlig som möjligt när du reser med barn eller baby.

GÖR TIDEN PÅ FLYGPLATSEN ROLIGARE OCH BEKVÄMARE

Transportera barn på flygplatser: Det är tungt att bära omkring barn. På flygplatser kan avstånden vara stora och väntetiderna långa. För att underlätta rörelser på flygplatsen är det bra med någon form av transportmedel eller bärredskap.

En del flygplatser lånar ut barnvagnar men tyvärr är detta alltför sällsynt och ofta är barnvagnarna alltför få. De flesta flygplatser accepterar att du tar med din egen stroller (mindre barnvagn) in på flygplatsen. Denna lämnas vid gaten före avgång och fås tillbaka när planet har landat.

Ett alternativ till barnvagn är ihopfällbar bärstol som bärs på ryggen eller en bärsele eller sling för bruk på magen. Dessa är oftast ihopfällbara och därför enkla att ta med ombord. Det finns många olika varianter av strollers, bärstolar och bärselar att välja mellan.

Blöjbyte och toalettbesök: Då flygplanstoaletter är små och trånga är det klokt att genomföra blöjbyte och toalettbesök på flygplatsen. De flesta flygplatser har separata skötrum i eller i anslutning till de vanliga toaletterna. En del flygplatser har en speciell avdelning för att sköta om de små. Sök information på respektive flygplats hemsida

Lekplatser & lekhörn: Många flygplatser har en eller flera lekplatser/lekhörn. Ofta är de dåligt skyltade så det gäller att fråga sig fram eller hitta dess placering på flygplatsens hemsida.

Restaurang med lekplats: En del flygplatsrestauranger har lekplats eller lekhörn där man kan kombinera matintag och lek.

Äta matsäck: Om man inte vill äta på någon av flygplatsens restauranger är det ett utmärkt tidsfördriv att äta medhavd lunch. Fördelen är också att det är betydligt lättare att äta på flygplatsen än inne i det trånga flygplanet.
Det är en sak jag uppskattar med barn, de går inte runt och visar fotografier på sina föräldrar.
(Tage Danielsson)
Om Barnreseguiden.se
Alla artiklar och texter på Barnreseguiden.se är skrivna av barnföräldrarna Per och Kairi som båda älskar att resa. Vi har under många år haft förmånen och möjligheten att resa mycket. Efter att vi fått våra barn... Läs mer >>

Kontakt
E-mail: barnreseguiden@smalltraveller.eu
Telefon: 08-50164002

Länkar
Länkar till andra bra sajter >>
Legal rekvisita
Barnreseguiden.se ägs av
Smalltraveller OÜ  (reg nr 12119060)
Supluse pst 5-3
11911 Tallinn
Estland