MED BARN OCH BEBIS PÅ FLYGET

Nu är det äntligen dags att flyga! För barn är flygresan både spännande och långtråkig. Under start och landning är barnen ofta nyfikna på allt som händer omkring dem och utanför fönstret. Värre är det när man väl är uppe i luften och timmarna blir långa med mycket stillasittande i ett begränsat utrymme. På långflygningar måste man även ordna med sovning.

GÖR FLYGRESAN MED BARN OCH BEBIS BEKVÄMARE

Start och landning:Om du reser med en baby är det bra att amma eller att ge nappflaska/napp vid start och landning. Om större barn visar tecken på rädsla, försök att distrahera dem med godis (tex slickepinne) eller sysselsätt dem med spel, läs en bok för dem eller tom ge dem en inslagen present att packa upp. Börja i god tid innan rädslan blir för stor. Det är bra att i god tid före avresan tala om för barnen vad det innebär att flyga i form av oljud, magkänsla och eventuellt ont i öronen.

Äta och mata: Försök att få maten i omgångar där du kan mata eller hjälpa barnen först och därefter äta själv. Ett tips är att hälla över dryck i en pipmugg då flygplansglasen har en tendens att trilla på brickan. Ett alternativ är att köpa förpackad dryck med sugrör på flygplatsen.

 

Glöm inte att ha med haklapp för flygresan. Du kan få varmt vatten till bla gröt, välling eller modersmjölsersättning från kabinpersonalen. Normalt hjälper de dig också att värma medhavd burkmat.

Sova på flygplanet: Ofta somnar barn lätt på flygplan. Detta beror dels av det sövande ljudet men även av att de ofta är exalterade och därigenom trötta efter allt som har hänt. Om du planerar för sovning på kortare flygsträckor är det bra att fråga efter täcke och kudde så fort som möjligt (innan de tar slut)

 

Vid långflygningar är oftast problem att barnen vaknar pga den obekväma sittställningen, av meddelande i högtalarsystemet, passerande medpassagerare som talar högt eller liknande. Försök att lägga barnen så långt borta från gången som möjligt.

 

Spädbarn kan sova antingen i förbeställd bassinett eller i medhavd påhängssäng (Flyebaby). Se mer i sektionen Att ta med ».

Avstigning: För att undvika den rusning som normalt uppstår när man har landat, är det bra att vänta till sist innan man går av. Normalt kommer man ändå ikapp de andra (stressande) resenärerna vid bagagebandet.

Vägen berättar inte för vandraren vad som väntar vid vägens slut.
Om Barnreseguiden.se
Alla artiklar och texter på Barnreseguiden.se är skrivna av barnföräldrarna Per och Kairi som båda älskar att resa. Vi har under många år haft förmånen och möjligheten att resa mycket. Efter att vi fått våra barn... Läs mer >>

Kontakt
E-mail: barnreseguiden@smalltraveller.eu
Telefon: 08-50164002

Länkar
Länkar till andra bra sajter >>
Legal rekvisita
Barnreseguiden.se ägs av
Smalltraveller OÜ  (reg nr 12119060)
Supluse pst 5-3
11911 Tallinn
Estland