FÖRBEREDELSER INFÖR RESA MED BARN

I denna sektion hittar du massor med information och tips vad som är bra att tänkat på innan avresan. Att "tänka efter före" brukar vara bra för att undvika otrevliga missöden på resan.


- RESEDOKUMENT

Det är viktiga att kontrollera dina resedokument i god ti före avresa. Ditt pass har en giltighetsdaum som kanske håller på att uppnås och kanske behöver du visa till landet som du ska besöka. Har du giltigt pass till dina barn?
Läs mer »


- PENGAR PÅ RESAN

Kontanter, kreditkort eller resecheckar? - Vad ska man tänka på när du väljer vad du ska ta med på semestern. Hur mycket pengar som behövs under resan och hur dessa pengar ska vara tillgängliga men även skyddande mot brottslighet.
Läs mer »

-LÄMNA HUS OCH HEM

Post, räkningar, vattning, larmbolag... Mycket att tänka på innan avresan! När man lämnar sitt hem för en resa, kortare eller längre, är det bra att tänka igenom en del praktiska saker. Detta gäller såväl vattning av blommoer men även att sparta pengar. Ju längre man ska vara borta desto mer bör man planera för de praktiska göromålen.
Läs mer »


- PERSONLIG HÄLSA

Inför din resa med barn bör du tänka på vaccination och hälsa. Det går aldrig att helt undvika risk för att bli sjuk under en resa. Kroppen utsätts för nya miljöer och bakterier i bland annat mat och dryck. Även flygplanens fläktsystem är en av de vanlgaste smittkällorna för luftburna sjukdomar.


- PLANERA PACKNING

Att packa inför en resa med barn är ett val mellan alla saker som kan vara bra att ha och hur mycket man kan / får ta med sig. Man måste också överväga hur mycket man vill bära på. I denna artikel hittar du tips om packning inför barnsemestern.

Lär av gamla böcker men av nya lärare.
(Turksisk ordspråk)
Om Barnreseguiden.se
Alla artiklar och texter på Barnreseguiden.se är skrivna av barnföräldrarna Per och Kairi som båda älskar att resa. Vi har under många år haft förmånen och möjligheten att resa mycket. Efter att vi fått våra barn... Läs mer >>

Kontakt
E-mail: barnreseguiden@smalltraveller.eu
Telefon: 08-50164002

Länkar
Länkar till andra bra sajter >>
Legal rekvisita
Barnreseguiden.se ägs av
Smalltraveller OÜ  (reg nr 12119060)
Supluse pst 5-3
11911 Tallinn
Estland