BILLIGARE HYRBIL

Om man ska hyra bil för en längre (men även kortare) period kan det vara på sin plats att fundera på en del saker för att spara pengar Här hittar du lite tips om att spara pengar när du hyr bil på semestern.

SPAR PENGAR NÄR DU HYR BIL

Kör åt andra hållet: Om det är populärt att köra från A till B kan man överväga att köra tvärtom, dvs från B till A. Många hyrbilsföretag ger stora rabatter på den omvända rutten för att slippa att sända personer ned till B för att hämta hem bilarna. Detta är tex vanligt i Nya Zeeland där de flesta kör från nord till syd och färre på andra hållet.

Hämta och lämna på samma plats: I de allra flesta fall är det billigare att hämta och lämna din hyrbil på samma ställe. Det minskar hyrbilsföretagets kostnader för återtransport av bilen.

Kontrollera dina försäkringar: Att försäkra hyrbilar, framför allt självriskreducering, är ganska dyrt. Om du betalar hyrbilen med vissa kreditkort, kan tex självriskreduceringen ingå eller att försäkringen på kreditkortet täcker din självrisk (då behövs ju inte självriskreducering). Läs om detta på ditt kreditkortsföretags hemsida.

Kombinationserbjudande: En idé är att försöka att hitta kombinationserbjudande, tex flyg och hyrbil eller tåg och hyrbil till rabatterade priser.

Lämna tillbaka med full tank: Det är alltid billigare att själv fylla upp bensintanken än att låta hyrbilsföretaget göra detta.

Bensin eller diesel: Innan du beställer hyrbil kan det vara bra att kontrollera vad bensin respektive diesel kostar i det land du avser att besöka. Ibland kan prisskillnaderna vara stora att du bör beställa en bil med "rätt" drivmedel.

Cartrawlers: På internet kan man utnyttja sk cartrawlers. Detta är sökmotorer som söker efter förmånliga hyrbilar enligt dina specifikationer.

Här är några förslag på cartrawlers:
vroomvroomvroom.com »

rentalcars.com »

Det är viktigt att undersöka villkoren när man använder Cartrawlers. Framför allt gäller detta om du vill avboka eller boka om. Vissa bolag tar ut en avgift för detta medan andra inte gör det.

Det finns mer i livet än att
öka farten

(Mahatma Gandhi)
Om Barnreseguiden.se
Alla artiklar och texter på Barnreseguiden.se är skrivna av barnföräldrarna Per och Kairi som båda älskar att resa. Vi har under många år haft förmånen och möjligheten att resa mycket. Efter att vi fått våra barn... Läs mer >>

Kontakt
E-mail: barnreseguiden@smalltraveller.eu
Telefon: 08-50164002

Länkar
Länkar till andra bra sajter >>
Legal rekvisita
Barnreseguiden.se ägs av
Smalltraveller OÜ  (reg nr 12119060)
Supluse pst 5-3
11911 Tallinn
Estland