GLAD BARN I BAKSÄTET

När man planerar en bilsemester med barn måste man ta hänsyn till barnens behov av rörelse och underhållning. För att göra resan roligare kan man ta med saker som gör tiden går fortare i baksätet. Tänk på att risken för åksjuka ökar om barnen läser, tittar på film eller göra andra saker där de inte tittar ut genom fönstren.

UNDERHÅLLNING OCH SNACKS TILL BARNEN!

Böcker och tidningar: För lite större barn så brukar nya böcker eller serietidningar var uppskattade på resan.

Filmer och musik: Ta med en dvd-spelare, surfplatta, bärbar dator eller annan utrustning för att visa filmer och höra musik. Tänk på att ta med laddare (för cigarettändaren och för elurtag) och hörlurar.

Spel: Det finns en mängd bra spel att ta med på resan. Undvik dock spel med små delar som lätt kommer bort i bilen.

Pyssel: Ta med saker att pysslan med. Det är alltid roligt med papper, penna, sax, lim, gem, snöre, klistermärken.

Nalle och leksaker: Glöm inte att ta med nalle och favoritleksakerna. Köp lite nya leksaker som du slår in i små paket som du tar fram under vägen. Att öppna paket är alltid spännande och roligt.

Prylficka och sätesskydd: Efter några timmars bilresa med barn i baksätet så börjar det normalt se rätt stökigt ut. För att råda bot på detta kan det vara praktisk med sätesskydd med prylfickor. Du hittar information och bilder på prylfickor och säteskydd i sektionen att ta med / i bilen ».

Täcken och kuddar: För tuppluren eller för den lite längre nattkörningen är det skönt för barnen att ha täcken och kuddar. Förutom att man kan ha vanliga kuddar så finns det praktiska och sköna nackkuddar och bälteskuddar. Du hittar mer information om dessa och bilder i sektionen att ta med / i bilen ».

Solskydd: För att undvika direkt solljus på dina barn så är solskydd som sätts på bakrutorna en bra innovation. Du hittar mer information om solskydd för baksätet i att ta med / i bilen ».

Baksätesspegel: För att se vad som händer i baksätet (när ditt barn åker bakåtvänd) kan man använda en baksätesspegel.
Dryck och snacks: Att ha gott om dryck är ett måste på bilsemestern. Om du tar med egen dryck så slipper du köpa dyr dryck längs vägen. Om man vill hålla drycken kall så finns det kylväskor som du kopplar till cigarettuttaget. Om du däremot vill hålla drycken varm så är det bra med en termos. Snacks är väl något av ett måste för att hålla barnens humör upp i bilen. Blanda olika saker i snacks-förrådet som godis, frukt, grönsaker (tex morötter, paprikabitar eller gurka) eller kex. Undvik kladdiga saker som choklad och smuliga kakor.

Åksjuketabletter: Även om dina barn tidigare inte har uppvisat tendens att bli åksjuka så kan det vara bra att ha åksjuketabletter till hands. Du hittar mer information om åksjuka i sektionen åksjuka.
Det lönar sig inte att springa om man är på fel väg.
Om Barnreseguiden.se
Alla artiklar och texter på Barnreseguiden.se är skrivna av barnföräldrarna Per och Kairi som båda älskar att resa. Vi har under många år haft förmånen och möjligheten att resa mycket. Efter att vi fått våra barn... Läs mer >>

Kontakt
E-mail: barnreseguiden@smalltraveller.eu
Telefon: 08-50164002

Länkar
Länkar till andra bra sajter >>
Legal rekvisita
Barnreseguiden.se ägs av
Smalltraveller OÜ  (reg nr 12119060)
Supluse pst 5-3
11911 Tallinn
Estland