FLYGA MED BARN OCH BEBIS - ALLT DU BEHÖVER VETA

Att flyga med barn och bebis kan vara jobbigt och obekvämt. Det är mycket man ska igenom, bla transfer till flygplatsen, inchecking, säkerhetskontroll och boarding innan flygresan ens har börjat. Väl ombord så kan timmarna vara långa och obekväma. Här hittar du massor med tips som gör din resa lättare och bekvämare när du ska flyga med barn eller bebis.

- INNAN FLYGRESAN

För att göra flygresan med barn och bebis så bekväm som möjligt är det bra att planera flygningen i god tid. Det kan röra att beställ barnsäng, planera handbagaget, saker att ta med och mycket annat.


- CHECK-IN OCH SÄKERHETSKONTROLL

Ett oundvikligt moment vid flygresor är att passera incheckning och säkerhetskontrollen. När man åker med barn kan detta vara förenat med en del stress. Om man tänker till lite i förväg så kan man korta tiden för passagerna och minska risken för frustration.
Läs mer »


- PÅ FLYGPLATSEN

Oftast kan väntetiden på flygplatsen kännas lång men det finns många saker man göra som både kan vara underhållande och praktiska. På flygplatser finns normalt bra med utrymme och det kan vara bra att "busa av" barnen innan man går ombord. Utnyttja väntetiden såväl till roliga som praktiska saker.
Läs mer »


- OMBORDSTIGNING (BOARDING)

Nu är det äntligen dags att gå ombord på planet! Grundregeln är enkel, ta det lugnt. Det blir, av en outgrundlig anledning, gärna trängsel och stress under ombord-stigningen trots förbokade platser och att alla får åka samtidigt. Små barn kommer ofta i kläm och kan tycka det är obehagligt.
Läs mer »


- OMBORD PÅ PLANET

För barn är flygresan både spännande och långtråkig. Under start och landning är barnen ofta nyfikna på allt som händer omkring dem och utanför fönstret. Värre är det när man väl är uppe i luften och timmarna blir långa med mycket stillasittande i ett begränsat utrymme. På långflygningar måste man även ordna med sovning.
Läs mer »


- TA MED PÅ FLYGRESAN

Det finns idag en massa bra saker för att underlätta att flyga med barn. Detta gäller inte bara själva flygresan utan även tex speciella bilbarnstolar till transfertaxin, smarta hjälpmedel för förflyttning av barnen på flygplatsen och saker som underlättar vid blöjbyten och matning.
Läs mer »

Att resa betyeder att nå ett mål. Att vandra betyder att vara på väg.
Om Barnreseguiden.se
Alla artiklar och texter på Barnreseguiden.se är skrivna av barnföräldrarna Per och Kairi som båda älskar att resa. Vi har under många år haft förmånen och möjligheten att resa mycket. Efter att vi fått våra barn... Läs mer >>

Kontakt
E-mail: barnreseguiden@smalltraveller.eu
Telefon: 08-50164002

Länkar
Länkar till andra bra sajter >>
Legal rekvisita
Barnreseguiden.se ägs av
Smalltraveller OÜ  (reg nr 12119060)
Supluse pst 5-3
11911 Tallinn
Estland