EGEN ELLER HYRD BIL?

Vad ska man tänka på när man väljer mellan att köra egen bil eller hyrbil på bilsemestern med barn. Att köra sin egen bil är oftast enklare, säkrare och billigare än att hya en bil. Ibland kan man inte välja tex om avståndet till destiantionen är för långt. I de fall när man väljer om man vill köra  med egen bil till destinationen eller väljer att flyga in och hyra bil bör man tänka på följande.

ATT TÄNKA PÅ NÄR MAN VÄLJER BIL

Tidsaspekt och körsträcka: Är det möjligt/resonabelt att köra från hemmet till destinationen med tanke pa körsträcka och tid med barnen i bilen. Små barn sitter gärna inte mer än max 2 timmar i streck i bilen innan en rejäl paus behövs.

Kostnadsaspekt: Det kostar naturligtvis att hyra en bil. När man gör en jämförelseanalys bör man även tänka på följande:

  •  Att vissa flygbolag har förmånliga kombinationspriser med flyg och hyrbil
  • Färjor, övernattning, mat och fika längs vägen är normalt sett stora kostnadsposter
  • Om du kör egen bil kan man inte endast räkna drivmedelskostnaden utan du måste även tänka på värdeminskning via slitage och kostnader för underhåll, däck och service.

Vad vill man ta med sig: Det är lättare att ta med sig mer saker om bilen packas direkt vid hemmet än om bagaget först måste tas med på flygresand eller på bussen och tåget.

Vänstertrafik: En del destinationer har vänstertrafik. Det är svårt att köra en vänsterstyrd bil i vänstertrafik och tvärtom.
När alla tåg har gått så ligger ändå rälsen kvar.
Om Barnreseguiden.se
Alla artiklar och texter på Barnreseguiden.se är skrivna av barnföräldrarna Per och Kairi som båda älskar att resa. Vi har under många år haft förmånen och möjligheten att resa mycket. Efter att vi fått våra barn... Läs mer >>

Kontakt
E-mail: barnreseguiden@smalltraveller.eu
Telefon: 08-50164002

Länkar
Länkar till andra bra sajter >>
Legal rekvisita
Barnreseguiden.se ägs av
Smalltraveller OÜ  (reg nr 12119060)
Supluse pst 5-3
11911 Tallinn
Estland