BILSEMESTER MED EGEN BIL

Om det är möjligt är det skönt att köra egen bil på bilsemestern. Dels kan man packa bilen vid dörren därehemma och dels är man van att köra sin egen bil.  Nedan hittar du en checklista med saker att kolla upp och fixa inför din bilsemester med egen bil.

CHECKLISA FÖR BILSEMESTER I EGEN BIL

Försäkring: Se till att bilen är rätt och tillräckligt försäkrad för att köra i utlandet. Kontrollera om du behöver ha med dig något tilläggsdokument från ditt försäkringsbolag.

Dokument: Kontrollera att du har bilens dokument med dig i original i bilen. Ta kopior på alla bildokument, inklusive försäkringspapper och lägg dem på annat ställe än var du förvarar originaldokumenten. Alternativt kan du scanna dokumenten och skicka dem till din egen e-mail.

Karta och GPS: Har du tagit med karta och/eller GPS som täcker de områden du har tänkt att köra i?

Service: Se till att din bil är servad. Förutom teknisk genomgång så ska servicen blanda annat innehålla kontroll av däck (mönster och luft), att olika vätskor är uppfyllda (bla kylarvätska, spolarvätska och bromsvätska), bromskontroll samt att alla lampor och funktioner fungerar. Kontrollera även att brandsläckaren är med och nyligen testad (lag i vissa länder).

Reseapotek och första förband: Kontrollera att ditt reseapotek och ditt första förband är komplett och funktionellt. I vissa länder är det lag på att du har ett reseapotek i bilen. Du hittar mer information om reseapotek i sektionen reseapotek ».
Det bästa med framtiden är att den kommer till oss en dag i taget.
Om Barnreseguiden.se
Alla artiklar och texter på Barnreseguiden.se är skrivna av barnföräldrarna Per och Kairi som båda älskar att resa. Vi har under många år haft förmånen och möjligheten att resa mycket. Efter att vi fått våra barn... Läs mer >>

Kontakt
E-mail: barnreseguiden@smalltraveller.eu
Telefon: 08-50164002

Länkar
Länkar till andra bra sajter >>
Legal rekvisita
Barnreseguiden.se ägs av
Smalltraveller OÜ  (reg nr 12119060)
Supluse pst 5-3
11911 Tallinn
Estland