BOKA SEMESTERBOENDE

När man bokar boende på semestern är naturligtvis pris och rumstyp det viktigaste. För att semestern ska bli så lyckad som möjligt och för att undvika tråkiga överraskningar bör man även tänka på en del andra saker när man väljer och bokar boende. Här kommer en checklista som kan vara till hjälp för att undvika misstag och problem när du bokar hotell och semesterboende inför din resa med barn.

checklista när du bokar hotell och semesterboende

 Vad ingår i priset: Förutom själva rummet vad ingår i priset? Ingår tex frukost, barnsäng, extrasäng, internet, parkering, använding av hotellets faciliteter som gym och pool, städning och byten av lakan.

Skatter och avgifter: Är angivet pris totalpris eller tillkommer skatter eller andra avgifter.

In- och utcheckning: När på dagen blir rummet tillgängligt och när behöver man checka ut. Kan man förlänga utcheckningstiden (tex om man har en kvällsflygning) och vad kostar eventuellt detta.

Utrustning på rummet: Finns tex vattenkokare, kylskåp, internet, kassaskåp och annan utrustning på rummet.

Barnvänlighet: Hur barnvänligt är rummet och hotellområdet. Checklista för barnvänligt boende hittar du i sektionen "barnvänligt boende".

Avbokningsregler: Vilka avbokningsregler gäller. Hur kort tid innan planerad ankomst kan jag boka av eller ändra bokningen och vad kostar det att boka av. Frångår någon bokningsavgift/provision om jag bokar av/om oavsett tidpunkt för om/avbokningen.
Transfer: Vilka transfermöjligheter finns till och från boendet och vad kostar tranferresan. Har hotellet egen transfer?

Allmänna färdmedel: Avstånd till bussar, tåg, spårvagn och tunnelbana.

Parkeringsmöjligher: Erbjuder boendet parkering (bevakad eller obevakad) och vad kostar parkeringen.
Hotellplan och specifikt rum: Kan hotellet erbjuda att se en hotellplan med rummets belägenhet och/eller garantera ett specifikt rum.

Service: Vilken service erbjuder hotellet i form av tex turistinformaton, tvätt av kläder, bokning av utflykter, hyra av bil/cykel etc. Vilken transferservice till och från tex flygplatser och stationer erbjuder hotellet och vad kostar dessa.

Faciliteter: Vad erbjuder hotellt och vad kostar det vad beträffar tex pool, gym, lekplatser, restauranger, internet och möteslokaler.
Resor är det bästa sättet att utbilda sig på egen hand.
Om Barnreseguiden.se
Alla artiklar och texter på Barnreseguiden.se är skrivna av barnföräldrarna Per och Kairi som båda älskar att resa. Vi har under många år haft förmånen och möjligheten att resa mycket. Efter att vi fått våra barn... Läs mer >>

Kontakt
E-mail: barnreseguiden@smalltraveller.eu
Telefon: 08-50164002

Länkar
Länkar till andra bra sajter >>
Legal rekvisita
Barnreseguiden.se ägs av
Smalltraveller OÜ  (reg nr 12119060)
Supluse pst 5-3
11911 Tallinn
Estland