SPARA PENGAR PÅ DITT SEMESTERBOENDE

Det går att spara en hel del pengar på boendet. framför allt vad gäller hur man bokar. Det finns dock ingen regel utan man måste prova sig fram. Ibland är ett alternativ billigare och nästa gång blir ett annat alternativ billigare. Om man lägger lite tid på att boka sitt boende (och resa) så kan kostnaden för resan minska. Här kommer en lista på tips för att spara pengar på boende:

HITTA BILLIGARE BOENDEALTERNATIV

Boka direkt med hotell: Ibland kan det vara billigare att ta direkt kontakt med hotellet än att boka via bokningssajter på internet. En del paketresor (flyg och hotell) blir billigare om man själv bokar både flyg och (samma) hotell separat. I många fall (speciellt i Asien) kan man förhandla sig till kraftiga rabatter

All-inclusive: En allt populärare resform är all-inclusive, dvs en resa där transport, boende, mat och i de flesta fall även dryck ingår. Dessa paket blir oftast billigare än att köpa varje del separat. En nackdel är att upplevelsen att prova på olika restauranger begränsas om man väljer att endast äta på sitt hotell.

Jämför olika bokningssidor: Idag finns det en mängd bokningssidor för boende på internet. Det är en god idé att söka på ett par olika hemsidor och jämföra resultaten. När du har hittat ett bra boende till ett bra pris, kolla även vad hotellets egen hemsida ger för pris och andra bokningssajter.

Sök rabattar och pruta: Många hotell ger rabatt om du stannar lite längre, tex stanna 5 nätter och betala för 4. I många fall går det även att pruta på priset. Om det inte funkar på själva rumspriset så försök att få något "gratis" tex kostnadsfri extrabädd, internet eller parkering för bilen.

Svit med extrasäng(ar): Om man åker en familj om fyra så blir det ofta billigare att boka en juniorsvit med extrasäng(ar) istället för 2 dubbelrum. I många juniorsviter kan man få plats med två barn- eller extrasängar.

Egen resesäng för barn: I vissa fall kostar barnsängen på hotell extra. Då kan det vara idé att ta med en egen resesäng till barnet. En fördel med egen resesäng är att tryggheten kan öka för barnet i en bekant sovmiljö. Du hittar exempel på lätta och ihopfällbara resesängar i sektionen sova på resa ».

Bostadsbyte: Ett alltmer populärt sätt att bo utomlands till en lägre kostnad är att vara med i ett nätverk för bostadsbyte. Detta innebär att du lånar någon annans bostad eller sommarhus samtidigt som du lånar ut till någon annan. Om man reser med barn kan det vara bra att byta med någon annan barnfamilj (så slipper du vara så rädd att något ska förstöras). Här är länkar till två hemsidor som koordinerar bostadsbyten:

Hembyte.nu »

Homeforexchange.com »

Bo i familj: På en del resmål finns familjer som antingen gratis eller till en låg kostnad välkomnar dig i sitt hem. Ofta är anledningen att de tycker det är spännande och lärorikt att träffa människor från andra länder. Andra använder det som en extra inkomst.

Kedjor med mängdrabatt eller medlemskort: En del hotell/motellkedjor och campingföretag ger dig rabatt om du bor på deras hotell eller campingplatser på flera destinationer. En del företag har medlemskort med rabattsystem.

Boende utanför centrum med bra kommunikationer: Om man hittar boende utanför själva stadskärnan men med bra kommunikationer (tex buss, tunnelbana eller spårvagn) så kan detta vara ett alternativ. Boende utanför "gångavstånd" brukar vara betydligt billigare än centralt beläget.
De människor som fått mest ut av livet är inte de som har levt ett sekel,
utan de som har levt varje minut.
Om Barnreseguiden.se
Alla artiklar och texter på Barnreseguiden.se är skrivna av barnföräldrarna Per och Kairi som båda älskar att resa. Vi har under många år haft förmånen och möjligheten att resa mycket. Efter att vi fått våra barn... Läs mer >>

Kontakt
E-mail: barnreseguiden@smalltraveller.eu
Telefon: 08-50164002

Länkar
Länkar till andra bra sajter >>
Legal rekvisita
Barnreseguiden.se ägs av
Smalltraveller OÜ  (reg nr 12119060)
Supluse pst 5-3
11911 Tallinn
Estland