BILSEMESTER MED BARN

En vanligt semesterform är att åka på bilsemester med barn. Fördelen med att resa med bilsemester med barn är dels friheten att själv bestämma vart, när och hur man åker men även möjligheten att ta med lite fler saker i jämförelse med en flygresa. I denna sektion hittar du massor med tips och råd för att göra bilsemestern med barn så bra och bekväm som möjligt.

- EGEN ELLER HYRBIL PÅ BILSEMESTERN?

Vad ska man tänka på när man väljer mellan att köra egen bil eller hyrbil inför bilsemestern med barn. Att köra sin egen bil är oftast enklare, säkrare och billigare än att hya en bil. Ibland kan man inte välja tex om avståndet till destiantionen är för långt.
Läs mer »


- BILSEMESTER MED EGEN BIL

Om det är möjligt är det skönt att köra egen bil på semestern. Dels kan man packa bilen vid dörren därehemma och dels är man van att köra sin egen bil. Om du skall köra din egen bil på semester så är det mycket att tänka på inför resan.
Läs mer »


- ATT HYRA BIL

Det finns mycket att tänka på och överväga när man ska hyra en bil och många fallgropar att trilla i. Generellt bör man välja ett välkännt bolag som är mån om sina kunder och sitt rykte. Det går också att spara pengar och undvika problem om vet hur man ska göra och vilket fel man ska undvika.
Läs mer »


- GLADA BARN I BAKSÄTET

När man planerar en bilsemester med barn måste man ta hänsyn till barnens behov av rörelse och underhållning. För att göra resan roligare kan man ta med saker som gör tiden går fortare i baksätet.
Läs mer »


- ATT TA MED PÅ BILSEMESTERN

Det är viktigt att kontrollera vilka dokument och vilken utrustning som man behöver ha med på bilresan. Vissa saker är obligatoriska om du kör i utlandet. Andra saker kan behövas man om något händer.
Läs mer »


- ÅKSJUKA

Vem drabbas av åksjuka och vad beror det på. Hur motverkar du att dina barn drabbas av åksjuka eller sjösjuka. När man reser med bil eller båt kan risk finnas för att man mår illa, dvs har utvecklat åksjuka eller sjösjuka.
Läs mer »


- BILTÅG

Ett alternativ till att köra långa sträckor är att utnyttja sk biltåg. Detta innebär att din bil lastas på tåget och att du själv har möjlighet att äta, sova och röra dig ombord på tåget. Information om biltåg och bra länkar till biltåg (autozug) i Europa.
Läs mer »

De flesta människor är inte tråkiga -
de ser bara ut så när de åker buss
Om Barnreseguiden.se
Alla artiklar och texter på Barnreseguiden.se är skrivna av barnföräldrarna Per och Kairi som båda älskar att resa. Vi har under många år haft förmånen och möjligheten att resa mycket. Efter att vi fått våra barn... Läs mer >>

Kontakt
E-mail: barnreseguiden@smalltraveller.eu
Telefon: 08-50164002

Länkar
Länkar till andra bra sajter >>
Legal rekvisita
Barnreseguiden.se ägs av
Smalltraveller OÜ  (reg nr 12119060)
Supluse pst 5-3
11911 Tallinn
Estland