FLER SPARTIPS TILL SEMESTERN

Förutom att spara pengar på resan, boendet, maten och hyrbilen kan man även göra andra små besparingar. Devisen "många bäckar små blir en stor å" gäller även på resa!

FÅ SEMESTERKASSAN ATT RÄCKA LÄNGR

Rabatter på kollektivtrafik och inträden: I många storstäder säljer man turistkort med fria resor på kollektivtrafik och inträden till tex museer. Ett exempel på detta är det sk Stockholmskortet men liknande kort finns i många storstäder.

Kontantkort till mobilen: Oftast är det dyrt att använda mobiltelefon utomlands. För att spara pengar kan man överväga att köpa ett kontantkort i det land du besöker.

Kontrollera vilka avtal din mobiloperatör har: Innan du åker iväg bör du kontrollera med vem din mobiloperatör har avtal och de priser som gäller för respektive bolag. Det kan skilja stora pengar beroende av vilket nätverk du använder på resmålet. Eventuellt bör du även stänga av mobilsurfen så att du slipper otrevliga överraskningar när du kommer hem i form av höga fakturor.

Familjerabatter: Det finns normalt familjerabatter på många ställen som tex kollektivtrafik och inträden till nöjen.

Växla pengar: För att undvika dåliga växelkurser bör man inte växla på ställen där det passerar många turister. Detta gäller bla flygplatser, järnvägsstationer, bussterminaler och gågator i centrum. Växling på hotell ger normalt sätt också dålig växelkurs. I många fall får man bäst växelkurs genom att beställa resevaluta från ditt eget bankkontor och genom att växla på bankkontor i besökslandet. Att ta ut pengar via automater i utlandet är praktiskt men kostar ofta ganska mycket.
Jag reser aldrig utan min dagbok.
Man ska alltid ha något sensationellt att läsa på tåget.
Om Barnreseguiden.se
Alla artiklar och texter på Barnreseguiden.se är skrivna av barnföräldrarna Per och Kairi som båda älskar att resa. Vi har under många år haft förmånen och möjligheten att resa mycket. Efter att vi fått våra barn... Läs mer >>

Kontakt
E-mail: barnreseguiden@smalltraveller.eu
Telefon: 08-50164002

Länkar
Länkar till andra bra sajter >>
Legal rekvisita
Barnreseguiden.se ägs av
Smalltraveller OÜ  (reg nr 12119060)
Supluse pst 5-3
11911 Tallinn
Estland