BETALA MINDRE FÖR MAT OCH DRYCK PÅ RESAN

 En stor kostnadspost när man reser är maten. Har man barn med på resan så ökar kostnaderna. Det kan också vara svårt att njuta sin egen mat på en restaurang samtidigt som man försöker att hålla koll på och matar sina barn.I nedanstående lista hittar du tips på hur man kan spara pengar på resans måltider.

SPARA PENGAR PÅ MATEN

Matsäck och mat på resan: Att äta och dricka på flygplatser/ flygplatsen, järnvägsstationen och bussterminalen är normalt dyrt. Om man vill spara pengar så är det en god idé att ta med egen matsäck som tex mackor, pastasallader eller varför inte pankakor i en matlåda. En tom matlåda kommer oftast också väl till pass vid andra tillfällen på resan.

Dela portion istället för två barnportioner: På många restauranger är det billigare (och oftast nyttigare mat) att beställa och dela på en vuxenportion än att köpa två separata barnportioner. Be om en extra tallrik.

Tomflaska på flygresan: Eftersom man inte får ta med vätska genom säkerhetskontrollen på flygplatsen tvingas man ofta att köpa dyr dryck på flygplatsen. Ett bra tips för att spara pengar är att ta med en eller flera tomflaskor som man kan fylla med vatten på flygplatstoaletterna. Vill man ha smak på drycken så finns detta att köpa i pulverform.

Laga egen mat: Om man väljer ett boende med matlagningsmöjligheter, tex kök eller pentry, så sänker man kostnaderna rejält om man själv lagar sin mat. Här kan man både laga för att äta på plats eller att ta med i lådor för dagens utflykter. När man reser med barn, framför allt små barn, kan det ibland vara skönt att slippa äta och mata på restauranger.

All-inclusive: En allt populärare resform är all-inclusive, dvs en resa där transport, boende, mat och i de flesta fall även dryck ingår. Det kan vara skönt att veta att all mat, dryck, glass redan är betald. och man undviker höga restaurangnoter.

Take-away: För att undvika dyra restaurnagnoter kan man överväga att köpa take-away och äta denna på sitt rum. Om vädret och klimat tillåter så finns det oftast fina platser för picknick-måltider i parker, på stränder eller invid lekplatser.
Välj bort vägkrogar: De ätställen som ligger utmed större vägar, sk vägkrogar, är oftast dyra och har i många fall relativt onyttig mat. Om man söker sig till någon by i närheten av vägen så får man oftast möjlighet att äta både billigare och nyttigare mat i en trevligare miljö.

Undvik kioskdricka: En relativt stor kostnadspost när man är ute och reser är köp av dryck. I centrala belägna kiosker och närbutiker är ofast drycker i halvlitersflaskor flerfalt dyrare än om du köper motsvarande produkt i en vanlig livsmedelsaffär. Ta med en flaska och fyll på själv när du hittar en kran med (drickbart) vatten.
De vuxna kan äta så mycket godis de vill, vara uppe så läng de vill och sminka sig så mycket de vill. De hemska är ju att de inte vill det!
(Loiuise 7 år)
Om Barnreseguiden.se
Alla artiklar och texter på Barnreseguiden.se är skrivna av barnföräldrarna Per och Kairi som båda älskar att resa. Vi har under många år haft förmånen och möjligheten att resa mycket. Efter att vi fått våra barn... Läs mer >>

Kontakt
E-mail: barnreseguiden@smalltraveller.eu
Telefon: 08-50164002

Länkar
Länkar till andra bra sajter >>
Legal rekvisita
Barnreseguiden.se ägs av
Smalltraveller OÜ  (reg nr 12119060)
Supluse pst 5-3
11911 Tallinn
Estland