ATT INTE TAPPA BORT BARNEN UNDER RESAN

När man är ute och reser ökar risken att "tappa bort" barnen. Detta beror på att man befinner sig i nya, okända och (för barnen) spännande miljöer. Resande innebär också miljöer med folksamlingar. Man kan dels minimera risken att tappa bort barnen och dels underlätta återfinnandet genom en del enkla åtgärder.

MINSKA RISKEN ATT KOMMA FRÅN DITT BARN

Vem har koll: Det är viktigt att bestämma vem av föräldrarna som har koll på barnen så att man inte felaktigt tror att det är den andre. Att reda ut vem som tittar till barnen är också viktigt om man åker tillsammans men andra, tex en annan barnfamilj eller släktingar.

Regler vad som gäller: För lite äldre barn är det bra at klargöra vilka regler som gäller på tex flygplatser, på stadsvandringer och semesterplatsen.

Extra uppsikt: Håll extra uppsikt där folksamlingar är vanliga som tex flygplatser, buss- och tågstationer, på tunnelbanor och vid större turistattraktioner.

Klä barnen i klara färger: Det är lättare att hitta (och beskriva för andra) med kläder i klara färger.

Memorera klädseln: Försök att memorera barnens klädsel på morgonen så att du kan ge en beskrivning om de kommer bort.

Foto: Ha alltid ett välliknande (nytaget) foto på barnen i din packning. Om barnet kommer bort är det viktigt för letande personer att kunna känna igen ditt barn.
Identifieringsband: Sätt ett band runt barnets handled med uppgifter om barnets namn och ditt mobiltelefonnummer (se exempel »). Ett alternativ är att skriva ditt mobiltelefonnummer på barnets arm.

Mobiletelefon: Ha alltid din mobiltelefon tillgänglig. Förse även dina (äldre) barn med en mobiltelefon för att kunna nå dig om något har hänt.

Mötesplats: Med lite äldre barn är det bra att bestämma en mötesplats om man oplanerat skulle komma ifrån varandra.
Att resa kan vara en av de mest givande formerna av själviakttagelse.
(Lawrence Durell)
Om Barnreseguiden.se
Alla artiklar och texter på Barnreseguiden.se är skrivna av barnföräldrarna Per och Kairi som båda älskar att resa. Vi har under många år haft förmånen och möjligheten att resa mycket. Efter att vi fått våra barn... Läs mer >>
Kontakt
E-mail: barnreseguiden@smalltraveller.eu
Telefon: 08-50164002

Länkar
Länkar till andra bra sajter >>
Legal rekvisita
Barnreseguiden.se ägs av
Smalltraveller OÜ  (reg nr 12119060)
Supluse pst 5-3
11911 Tallinn
Estland